2011. január 28., péntek

Köd előttem, köd utánam

Zsolt barátommal jó 10 éve vagyunk kitartó látogatói a „Kis Esti Fizika” fedőnevű programsorozatnak, amire havi rendszerességgel kerül sor (Pécsett) a Dominikánus házban.


Az előadások – a domináns gimnazista törzsközönségre tekintettel – leginkább középhaladó nívóra vannak kalibrálva, emiatt paradigmaváltó újdonsággal ritkán lepnek meg, de azért majd minden alkalommal hallani néhány (eddig még nem vagy nem pont így ismert) érdekes dolgot/összefüggést, úgyhogy ha időnk, kedvünk engedi, benevezünk rá.


A koreográfia évek óta hasonlóan alakul: koccanás, bohócmenüzés, fizikázás, kötetlen dumálás, haza.
Ez legutóbb sem volt másképp, annyi különbséggel, hogy ezúttal fényképezőgépet és állványt is vételeztem magamhoz. Nyílván nem az előadás miatt (ezen a szinten látványos termonukleáris gombafelhők demonstrálása még nem része a tananyagnak), hanem mert a város aznap szép lassan kezdett köddel telítődni, amit – ha már egyszer úgy is arra járok – érdemesnek tűnt kihasználni.


A gyalogszer persze eleve véges hatótávot jelent, ráadásul a baromi hideg csak tovább korlátozta az akciórádiuszom, úgyhogy jobbára a hazafele utamba eső témákat gondoltam megörökíteni.


Állvány, mint írtam, volt ugyan nálam, de az ezúttal felesleges ballasztnak bizonyult, mivel a hozzá tartozó gyorscsere-talpat meg otthon felejtettem (nagyon lehet utálni egy állványt, ha fölöslegesen kell cipelni), úgyhogy jobb híján maradt kézből.


Ilyen körülmények mellett persze csak olyasmi jöhetett szóba, ahol akad szabadon felhasználható fény, némi érdemi mozgás, és a fenti okok miatt nyilván nem árt az sem, ha történetesen útba esik. Ezen feltételek közös eredőjeként pedig csak 6-os út környéke maradt.


A mellékelt képek az emellett történő vonulásomat dokumentálják.

Ködmön jeligére, szeretettel
a „szegedi láthatatlan ember”

13 megjegyzés:

  1. Bitang jó sorozat! Irigylem, komolyan...
    Néha szándékosan otthon felejtem az állványt, mert másféle reflexekre kényszerít. Persze nem mindig okos ötlet, de néha bejön :)
    Gyors cseretalpat meg ezért nem használok :)
    Jó kis hangulatokat varázsoltál ide.
    Engedd meg, hogy itt köszönjem meg mai véleményeidet a posztjaimnál!

    VálaszTörlés
  2. A buszos az nagyon!Jó kis ködös sorozat

    VálaszTörlés
  3. szuper sorozat! tetszési sorrend: 5, 4 , 1, 3, 2, 6. Az 5 és a 4 különösen! gratula!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jók, alulról a 3. a kedvenc.
    Máskor is menj! :-)

    VálaszTörlés
  5. irigylésre méltó sorozat! :-)

    VálaszTörlés
  6. Szuper jó sorozat, tetszik mind!
    Plusz lábak nélkül is megy ez! :)

    VálaszTörlés
  7. Egész más a világ éjszaka, egész más ködben. S ha a kettő összejön... Szép sorozat!

    VálaszTörlés
  8. Köszik! Ennek a fotózásnak azért több tanulsága is volt. Az egyik, hogy érdemes kimozdulni otthonról (különösen télen vagyok hajlamos fotózásmentes tespedésre), mert hát különben fotó nem készül, ott meg azért csak mindig becsúszik valami. Ködben aztán mindenképp, mert akkor még az is fotogén, ami egyébként nem az, végül, amit János mond, hogy érdemes néha állvány nélkül is (pláne 5d-vel, de erről majd egy külön posztban)..

    VálaszTörlés
  9. Zsolt!
    A remek képanyaggal és a jó dumákkal begyűjtöttél egy díjat! :D
    http://gehringj.blogspot.com/2011/02/kijevbol-kaptam-tovabbadom.html
    Üdv,
    J

    VálaszTörlés
  10. Én már annak is örülök, hogy vannak még ilyen rendezvények, mint "Kis esti fizika", s hogy vannak még akik el is járnak rá.
    S ha ezt valakik még egy esti-ködös fotózással kötik össze a hidegben, az nálam már az "igen tetsző és tisztelendő" kategória. A 3. 4. tetszik a legjobban.

    VálaszTörlés
  11. Fenomenális finom munka!Gratulálok.

    VálaszTörlés